Učinkovito (agilno) obvladovanje sprememb in uspešno reševanje problemov

Člani LLC imajo poseben popust

Aktualno!
TERMIN: 12. 6. 2019 (od 9:00 do 15:30)
IZVAJALEC: Agencija POTI
LOKACIJA: Stegne 7, Ljubljana
PREDAVATELJ: Zoran Korenjak
208,00 € + 22%
LLC POPUST

Agilni pristopi in sodobna orodja, ki vas bodo hitro pripeljali do pričakovanih učinkov

PDF print prijavnica

Na nove, drugačne izzive lahko uspešno odgovrajamo le z novimi pristopi in z uspešnim uvajanjem in obvladovanjem sprememb.

Podjetja in organizacije uvajajo spremembe z namenom izboljšav, povišanja učinkovitosti, drugačnega pristopa do strank, boljšega projektnega načina dela, izkoriščanja novih priložnosti oziroma prilagajanja vedno bolj dinamičnem (poslovnem) okolju – kar pa ni zmeraj enostavno.

Učinkovito obvladovanje sprememb je tesno povezano z reševanjem problemov na katere naletimo pri uvajanju sprememb v delovnem okolju. Vedno se srečamo s človeškim faktorjem, ki ga z ustreznim pristopom lahko uporabimo v prid uvedbe sprememb.

Kljub zavedanju, da spremembe potrebujemo, pa to mnogokrat pomeni tudi stres in v nekaterih primerih začetni upad produktivnost. Zaposleni sprememb v večini primerov ne želijo, saj prinašajo negotovost in nelagodje. Ob spremembah mnogokrat doživljajo odpor in jih zavračajo. Pojavlja se želja po ohranitvi trenutnega stanja, kar pa lahko povzroča nepotrebne konflikte in probleme.

Ena izmed ključnih komponent uspeha v dinamičnih poslovnih okoljih je tako razvoj AGILNOSTI.

Agilnost je sposobnost hitrega prilagajanja na spremembe v okolici. V dobi digitalizacije poslovanja je vedno bolj zaželena kompetenca managerjev, vodij in ključnih zaposlenih. Podjetja in organizacije uvrščajo agilnost v svoje kompetenčne modele kot eno izmed ključnih komponent. Agilno in konstruktivno reševanje problemov je eden izmed ključnih faktorjev uspešnega uvajanja sprememb.

Namen praktične delavnice je, udeležencem predstaviti življenjski cikel uvajanja in obvladovanja sprememb ter na praktičnih primerih predstaviti konstruktivno prepoznavanje in reševanje problemov, ki pri tem nastajajo. Sodoben in svež pristop k reševanju problemov bo vam in vašim sodelavcem odprl vpogled v nove pristope, s katerimi boste lahko učinkovito dosegali cilje podjetja oz. organizacije.

Oglejte si video predstavitev ene izmed delavnic ter odzive vedno zadovoljnih udeležencev tukaj.

Program
Uvajanje sprememb:

Vrste sprememb glede na obseg in vsebino
Tipična dinamika uvajanja sprememb
Dovzetnost delovnega okolja za spremembe
Uspešno načrtovanje in uvajanje sprememb

Soočanje s problemi:

Vzroki za nastanek konfliktov oziroma problemov
Načini reševanja konfliktov
Kako komunicirati v primeru soočanja s problemi
Vloga vodij pri prepoznavanju in reševanju problemov

Človeški faktor:

Tipične značajske strukture in njihove lastnosti
Orodja in tehnike za reševanje konfliktih situacij na miren in konstruktiven način
Dejavniki, ki povzročajo stres pri uvajanju sprememb in kako jih odpraviti ali jih vsaj omiliti
Učinkovita orodja za hitro izboljšanje počutja

Predavatelj

Zoran Korenjak

je projektni manager in coach z več kot petnajstletnimi izkušnjami. Vodi strateške in kompleksne projekte v uspešnih družbah in večjih organizacijah, med drugimi tudi v finančni industriji. Je soavtor in predavatelj na Akademiji Projektnega Managementa. Poleg izvedbe praktičnih izobraževanj pri Agenciji POTI, predava tudi na strokovnih konferencah, izkušnje in znanje pa je delil tudi s študenti kot gostujoči predavatelj na Ekonomsko-poslovni fakulteti Maribor in Tehnološko-poslovni fakulteti Nova Gorica.

Strokovnost na področju načrtovanja in izvajanja projektov izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom Project Management Professional (PMP)®, ki se uporablja skoraj v vseh industrijah in metodologijah projektnega vodenja. Izdajatelj tega certifikata je Project Management Institute (PMI), vodilno svetovno združenje na področju upravljanja projektov, programov in portfeljev. Ustanovljeno je bilo leta 1969 in združuje več kot tri milijone strokovnjakov, ki delajo v skoraj vseh državah po svetu. S svojim delovanjem pospešujejo poklicno pot, izboljšujejo uspešnost poslovnih okolij in razvijajo strokovnost vodenja projektov s svetovno priznanimi standardi, certifikati in drugimi viri.

Strokovnost na področju osebne storilnosti in dela z ljudmi izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom NLP Master Practitioner. Neuro-linguistic programming (NLP) je pristop k komunikaciji, osebnemu razvoju in psihoterapiji, ki temelji na predpostavki, da obstaja povezava med nevrološkimi procesi, jezikovnimi in vedenjskimi vzorci, pridobljenimi skozi izkušnje in da jih je mogoče spremeniti, da bi dosegli določene cilje v življenju.

Poleg tega je diplomant mednarodnega instituta za zdravljenje in osebno preobrazbo Barbara Brennan School of Healing. To je visoko spoštovana izobraževalna in globalna zdravilna institucija s tisočerimi diplomanti v več kot 50 državah po vsem svetu. Študij zajema proces osebnostnega razvoja študentov, ozaveščanje povezav med umom, telesom ter čustvi in osvajanje specializiranih zdravilnih tehnik in veščin za uporabo v strokovni praksi ter integrativni negi.

Pri vodenju projektov, predavanjih in osebnem svetovanju odlično kombinira svojo strokovnost z osebnim pristopom. Njegove delavnice so zanimive in polne praktičnih primerov za osebni ter poslovni uspeh.

Kotizacija

208,00 € + 22%
Plačilo z DDV znaša 253,76 € in vključuje strokovno predavanje, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, seminarsko gradivo, potrdilo o udeležbi na delavnici, prigrizke in napitke med odmori. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun , najkasneje 3 dni pred izvedbo delavnice. Po delavnici vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo delavnice, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.

Fizičnim osebam nudimo 30 % popust na kotizacijo!

Za prijave in plačila do 3 tedne pred izvedbo posameznega izobraževanja, vam nudimo 10 % popust, če se prijavite kot pravna oseba in 40 % popust, če se prijavite kot fizična oseba!
Ugodnosti se ne seštevajo!

X
X