Project Business Day

7.6.2019 od 8:30 do 15:30
IZVAJALEC: Ascaldera d.o.o.
LOKACIJA: Bratislavka cesta 5, 1000 Ljubljana
PREDAVATELJ: Oliver F. Lehmann
163,94

PDF print prijavnica

Spreminjanje pogodbenih strank v projektne partnerje – Mission Success First

7. junija bo v sodelovanju z PMI Slovenija, Ljubljana Chapter (Združenje za projektni management) potekala ekskluzivna delavnica s predavateljem iz Nemčije – odličnim strokovnjakom Oliverjem F. Lehmannom (https://www.linkedin.com/in/oliverlehmann/). Ne zamudite te ekskluzivne priložnosti.

Projektno vodenje in poslovanje združuje:

  • stranke
  • izvajalce
  • podizvajalce
  • druge stranke

in njihov skupni namen je seveda, da bi bili uspešni.

Da bi to dosegli, morajo vsi vključeni, skupaj zasledovati en sam glavni cilj – Mission Success First.

Recept za uspešno izvedbo eksternih projektov je sodelovanje in ne tekmovanje med pogodbenimi partnerji. V praksi pa je realna slika pogosto lahko obratna. Nemalokrat se zgodi, da se odnosi med partnerji na začetku zdijo obetavni, vendar pa sčasoma postanejo ˝boleče˝ neproduktivni. Vzroki za konflikte so lahko številni, najpogostejši pa so: različni poslovni interesi, nezdružljive korporacijske kulture in tudi konflikt ega. Tako se žal pojavljajo napetosti, ki vplivajo na komunikacijo in spodkopavajo uspešno dokončanje projekta. Pri tako neuspešnih projektih se vodje projektov še bolj zavedajo potrebe po sodelovanju in interakciji.

 

Na praktični delavnici Project Business Day bodo predstavljene dejanske življenjske situacije, ki smo jim priča v projektnem managementu ter pri vodenju eksternih projektov – Customer Projects. Obravnavali bomo realne situacije in probleme, identificirali vzroke zanje in iskali najustreznejše rešitve.

 

Ko eksterni projekt zaide v težave ali v slepo ulico, je velikokrat edina rešitev reševanje spora na sodišču. Ker si tega ne želi nihče, bomo na delavnici iskali odgovore na vprašanje: Kako »pozdraviti« oziroma izboljšati porušene odnose na eksternih projektih?

 

Delavnica je namenjena:

  • vodjem projektov
  • vodjem projektnih pisarn – PMO
  • konzultantom
  • direktorjem podjetij
  • osebam, odgovornim za sklepanje pogodb z naročniki, podizvajalci in dobavitelji
  • in vsem drugim, ki jih ta tematika zanima

Program

* Delavnica bo potekala v angleškem jeziku:

 

8.30 Welcome and introduction

9.00 A primer on Project Business Management: Customers and contractors in projects.

9.50 Break

10.00 Real-world stories 1: What customers expect for their money – and what they actually get. Are they often thinking you should deliver something for free and you quite often don’t agree with them? Best practices on how to handle this and open discussion.

12.00 Lunch break

13.00 Real-world stories 2: What contractors need to do to be successful for the customer and for themselves and what the customer needs to do for the success of the project.

14.50 Break

15.00 Wrap up: Take-away of the day for better project business

15.30 Adjourn

 

*Z gospodom Oliverjem Lehmannom se boste lahko družili in osebno prediskutirali svoje izzive na večerji. Lokacija, ura in možnost prijave na večerno druženje bodo znani naknadno (večerja ni vključena v ceno kotizacije).

Predavatelj

Oliver F. Lehmann, PMP, ima več kot tri desetletja izkušenj pri vodenju projektov kot praktikant, trener, analitik in avtor. Magistriral je na Univerzi v Liverpoolu, z najrazličnejšimi kvalifikacijami na področju projektnega managementa in poslovnega upravljanja. Je član PMI od leta 1998 in prostovoljec od leta 2001.
Je tudi avtor knjige “Project Business Management”, ki opisuje pogosto prezrt svet komercialnih projektov in pojasnjuje specifične probleme na tem področju, njihove vzroke in rešitve.

Več o predavatelju si lahko ogledate s klikom na link: https://www.linkedin.com/in/oliverlehmann/.

Kotizacija

163,94 € + 22%
Plačilo z DDV znaša 200,00 € in vključuje strokovno predavanje, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, seminarsko gradivo, potrdilo o udeležbi na delavnici, prigrizke in napitke med odmori. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun, najkasneje 3 dni pred izvedbo delavnice. Po delavnici vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo delavnice, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije

Dodatne ugodnosti

 

Za ta dogodek dodatne ugodnosti ne veljajo. 

 

X
X