Priprava projekta – osnova za učinkovito izvedbo in uspeh projekta

Člani LLC imajo poseben popust

Prenovljeno!
TERMIN: 4. 6. 2018 ( 9:00 - 15:30 )
IZVAJALEC: Agencija POTI
LOKACIJA: Stegne 7, Ljubljana
PREDAVATELJ: Dr. Aljaž Stare, CSPM,
CENA: 218 €
LLC POPUST

Izdelajte plan svojega projekta pod mentorstvom izkušenega projektnega managerja

PDF print prijavnica

Izkušeni projektni managerji vedo povedati, da je »dobra priprava že polovico opravljenega dela«. Praksa je pokazala, da brez dobrega plana projekta sodelujoči ne vedo, kdaj mora kdo in kaj narediti. Izvedba projekta je posledično neorganizirana, kontrola izvedbe pa nemogoča. Delegiranje nalog je precej lažje, če si zaposleni na podlagi planov projektov vnaprej načrtujejo svoje obveznosti, odločitve o morebitnih spremembah pa so zanesljivejše, če si lahko pomagamo z različnimi scenariji plana izvedbe.

O metodah in tehnikah planiranja projektov lahko preberete veliko literature, a veščino planiranja projektov boste najbolje in najhitreje osvojili s praktičnim delom pod mentorstvom izkušenega projektnega managerja.

TERMIN: 4. 6. 2018 (od 9:00 do 15:30)

Na praktični delavnici bo predavatelj predstavil največkrat uporabljene metode in tehnike planiranja projektov ter njihovo uporabo prikazal na primerih iz prakse.

Da bo praktična delavnica še bolj učinkovita, koristna in zanimiva boste skupaj s predavateljem, sami ali v skupini izdelali plan konkretnega ali izmišljenega projekta. Vsekakor priporočamo, da za praktični del delavnice izberete kakega od projektov vašega podjetja, saj boste le tako lahko dobili najbolj ustrezne rešitve za probleme, ki jih imate v praksi.

Delavnica je primerna tako za popolne začetnike, kot tudi za tiste, ki že delate na projektih, a bi želeli svoje znanje in veščine vodenja projektov še poglobiti.

Program

Definiranje projekta

 • Predstavitev obravnavanih projektov, cilji in omejitve
 • Obseg projektov in specifikacije proizvodov

 

Planiranje projekta

 • Taktika izvedbe in vmesni cilji projekta
 • Planiranje aktivnosti
 • Planiranje časa in virov
 • Plan stroškov projekta
 • Planiranje oskrbe
 • Plan obvladovanja tveganj

 

Organiziranje projekta

 • Organiziranje projektnega tima
 • Matrika odgovornosti in pristojnosti
 • Poslovnik projektnega tima

 

Vljudno vabljeni na zgoraj naveden sklop praktičnih delavnic za sistematično pridobitev celostnega znanja s področja projektnega managementa, z odličnimi predavatelji – strokovnjaki iz prakse.
Na podlagi vaših potreb in predhodnega znanja si izobraževalni modul – niz več praktičnih delavnic lahko oblikujete sami!

Izbraževalni paketi – ob prijavi in plačilu za obisk:

 • 3 – 4 delavnic – 15 % popust
 • 5 – 6 delavnic – 20 % popust
 • 7 – 10 delavnic – 25 % popust

 

* Na praktičnih izobraževanjih boste prejeli znanje – potrebno podlago tudi za pridobivanje tako IPMA, kot tudi PMI mednarodnih certifikatov, seveda pa tudi za NPK (nacionalno poklicno kvalifikacijo), saj so predavatelji sodelovali tudi pri pripravi nabora znanj za certificiranje.

Predavatelj

Dr. Aljaž Stare, CSPM,
je prve projektne izkušnje pridobival kot razvijalec elektro-mehanskih naprav, v vlogi managerja pa se je prvič preizkusil pri projektu razvoja novega izdelka leta 1994. Pozneje so mu bili zaupani projekti prenove procesov, uvedbe novih metod dela, razvoja IT-podpore procesom, organiziral pa je tudi več konferenc in drugih dogodkov. Do leta 2008 je deloval v gospodarstvu, trenutno je zaposlen na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, od leta 2000 pa svetuje slovenskim združbam in usposablja managerje projektov (projektne šole je izvedel že v preko 110 slovenskih združbah, na seminarjih in delavnicah pri različnih izobraževalnih ustanovah pa je za projektno delo usposobil že preko 3.600 ljudi). Je nosilec mednarodnega certifikata IPMA – CSPM, Certified Senior Project Manager, in dolgoletni član ZPM – Slovenskega združenja za projektni management, ki mu je predsedoval med letoma 2006 in 2010. Je avtor knjige Projektni management: teorija in praksa in projektnega bloga: www.projektni-management.si.

X
X