Premagovanje stresa na delovnem mestu s prof.dr. Rokom Tavčarjem

LLC popust!

VABLJENI!
TERMIN: 5. junij 2019 09:00 - 13:00
IZVAJALEC: ZDS
LOKACIJA: ZDS, Predavalnica – visoko pritličje, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana
PREDAVATELJ: prof. dr. Rok Tavčar
CENA: Člani ZDS 120,00 € + DDV; Nečlani ZDS 160,00 € + DDV
LLC popust

PDF print prijavnica

Splošno o izobraževanju:

Večina ljudi ob besedi stres najprej pomisli na nekaj slabega, negativnega, vendar stres ni vedno samo negativen. Včasih je malo stresa celo dobrodošlo, ker človeka motivira za izpolnitev določene naloge. Problem pa se pojavi, ko je stres premočan, traja preveč dolgo, ali ko se hkrati nakopiči več stresorjev. Vedno je potrebno stopnjo stresa ocenjevati v kontekstu posameznikove zmožnosti oziroma kapacitet za obvladovanje stresa. Te kapacitete so namreč med ljudmi zelo različne, temeljijo tako na nekaterih prirojenih dejavnikih (npr. osebnost, raven energetske opremljenosti), pa tudi na preteklih izkušnjah in širšem socioekonomskem stanju posameznika. Predvsem v zadnjih letih je stres postal produkt na trgu. Farmacevtska podjetja ponujajo zdravila za stres, v knjigarnah prodajajo knjige, kako premagati stres, številni organizirajo delavnice o premagovanju stresa, danes lahko celo kupujemo hrano in oblačila, ki nas po navedbah proizvajalcev varujejo pred stresom. Ob veliki ponudbi se je kar težko znajti, kaj zares pomaga in kaj ne.

Namen delavnice

je spoznati vire stresa, v praktičnem delu oceniti stopnjo svoje obremenitve s stresom in skupaj poiskati najbolj učinkovite načine, kako se s stresom na delovnem mestu in nasploh v življenju čim bolje spopasti.

Ne spreglejte:

  • Predavanje bo vodil prof. dr. Rok Tavčar, vrhunski strokovnjak, zdravnik, specialist psihiater, univerzitetni učitelj na medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in zapriseženi sodni izvedenec za področje psihiatrije.
  • Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo: dva ali več udeležencev – 10 % popust za vsakega udeleženca. Prijavite se do 30.4.2019 in izkoristite 10 % popustzgodnjih prijav.

Mnenja preteklih udeležencev

  • Zelo dobro podajanje vsebine, izredno dober predavatelj – njegov nastop, znanje, retorika..
  • Predavanje zanimivo, življenjsko.
  • Zelo zanimivo predavanje, podprto s humorjem.
  • Odličen predavatelj, ki poda uporabne, zanimive informacije in resno tematiko podaja z zanimivimi zgodbami.
  • Razumevajoče in konstruktivno predstavljeno predavanje. Zelo priporočam ostalim v podjetju.
  • Zelo dobro predavanje; priporočam čim več podjetjem, da pošljejo koga na to predavanje.
  • Zanimiv predavatelj; dobro podana snov, morda več »praktičnih« napotkov za kadrovske službe.
  • Super predavanje. Predavatelj dobro podkovan in razumljivo predaval.

Program:

9.00-10.15

Predavanje: splošno o stresu, viri stresa

10.15-11.00

Delavnica: spoznaj svoj stres

11-11.30

Odmor s pogostitvijo in druženjem

11.30-13.00

Predavanje in delavnica: kako obvladati stres

Predavatelji

prof. dr. Rok

prof. dr. Rok Tavčar

zdravnik, specialist phihiaterUniverzitetna psihiatrična kinika Ljubljana

Prof. dr. Rok Tavčar je zdravnik, specialist psihiater, zaposlen kot vodja Enote za rehabilitacijo na Univerzitetni psihiatrični kiniki Ljubljana. Poleg tega je univerzitetni učitelj na medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani ter zapriseženi sodni izvedenec za področje psihiatrije. Ukvarja se tako s kliničnim delom, kakor tudi z raziskovanjem, predvsem na področju epidemiologije duševnih motenj ter njihovega zdravljenja, pa tudi s pedagoškim delom z dodiplomskimi in podiplomskimi študenti.

X
X